Pilot Project Lokin-school

Pilot Project Lokin-school

Op verzoek van de Provincie Noord-Holland, Plein C, hebben we ter introductie op ons plein een muziekles gegeven op de Lokin-school in Ankeveen bij groep 3/4.

Het was een groot succes. De kinderen waren erg enthousiast en deden overtuigd mee.

We begonnen met een introductie over ritme en het verschil tussen lange en korte noten, hoe hoor of voel je dat? De kinderen stonden in een kring en moesten ombeurten tot 4 tellen (een vierkwartsmaat). Daarna zeiden ze hun eigen naam in hetzelfde ritme. Toen bleek dat als je een lange naam had, je die in dezelfde klap sneller uit moest spreken.

Vervolgens introduceerden we enkele instrumenten (Orff en ritme). Op een formulier dat iedereen kreeg stonden alle instrumenten die ze gezien hadden en ze moesten de namen van de instrumenten opzoeken.

Daarna moesten de kinderen zelf aan de slag. De groep werd in zessen verdeeld. Er waren verschillende onderdelen, die achter elkaar gespeeld werden. We speelden een melodie op het klokkenspel. Vervolgens gingen we naar de ritme-instrumenten: de trommel, de claves, de triangel, bongo’s en tenslotte de buistrommel. We oefenden ieder onderdeel apart, vervolgens werd de begeleide muziek opgezet van een cd en op aanwijzingen van Jeanne-Marie ontstond er een waar concert.

Daarna als afsluiter hebben we de cupsong geoefend. Het werd een prachtig concert met weer op de achtergrond begeleidende muziek.

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.